En aquest bloc el que pretenem es que el Poble tinga coneiximent de tots aquells esdeveniments polìtics i socials que normalment estàn ofegats per tot el soroll mediatic que provoquen les grans inauguracions que es porten a terme a L'Orxa.


dilluns, 7 de març del 2016

MALEÏDA HEMEROTECA

Ara fa cosa de poc més d'un any, es va publicar un article, que en certa mesura va contribuir a remoure les consciències dels veïns i/o nadius del poble de L'Orxa. Realment, eixe escrit deia unes grans veritats, i a molts dels qui tenim relació amb aquest Poble ho vam aplaudir. Ha passat els temps i amb ell certes situacions s'han capgirat en gran manera. Ací us deixe l'article, en el qual, m'he pres la llicencia de remarcar un paràgraf per al posterior anàlisi.


Una vegada llegit l'article, i en especial el paràgraf referit, m'agradaria fer un parell d'observacions, que per suposat vull que siguen el més objectives que aconseguixca. La primera i més evident es que, qui va escriure l'article, anhelant un poble millor,  ara està en possessió de poder portar a terme eixos anhelos.

I abans de comentar la segona, reconeixer que l'entrada a l'Ajuntament haurà segut complicada degut a la herencia de merders que han rebut (sols cal recordar el pamflet que el PP va repartir), com és de suposar, posar un poc de ordre i prendre consciencia de la situació, és costós. Una vegada reconegut açò, dir que: projectes de futur per a la consolidació de la població no ens han presentat cap, tal vegada siga perquè, molt de whatsapp i molt de facebook, però comunicació amb el Poble poca (aspecte, el qual, va ser una bandera durant la campanya). Soc conscient de que la manca de oferta de treball es un handicap important per a la consolidació de la població, però, ¿s'està treballant amb algun pla?, ¿és té previst plantejar-se cap pla d'acció?. Quan es va escriure l'article ja existia el problema, i a hores d'ara, continua, amb el perjudici que provoca el pas dels temps sense haver intentat posar-li fre.

3 comentaris:

  1. Crec que aquesta crítica oberta amb un problema tan difícil d'abordar com és l'atur i/o la consolidació de la població, no és de recibo, i a més a més, per diversos motius:
    1.- El temps que porta aquesta corporació no crec que sigua el suficient per exigir-li resultats ni projectes a un problema que potser ni tan sols sigua abordable des d'un ajuntament i menys des d'un tan xicotet com el de l'Orxa.
    2.- No té res a vorer ni el Whatsapp ni el Facebook amb la comunicació amb el poble. Cal reconèixer, i des d'ací aprofite per fer-ho, que hi ha ara més comunicació que mai n'hi ha hagut en tota la història democràtica del nostre poble. Que és millorable, és clar. Que no és tot el que es va prometre, també. Però la meua enhorabona per l'esforç que s'està fent des de l'ajuntament per mantenir-nos informats i més amb tot l'esforç que estan fent per dinamitzar de cultura i activitats a l'Orxa que bona falta que li fea, amb l'agreujant de la falta de pressupost.
    3.- No només el que critiques la comunicació indirecta, que via WhatsApp i Facebook sí que n'hi ha, sinó que la directa ciutadà/ajuntament, l'hem sol•licitat i immediatament se'ns ha concedit, cosa que hem trobat molt a faltar a la anterior corporació.
    Per tant, pense que no sé a quin “pito” toca aquesta crítica teva ara, quan hem sol•licitat una reunió amb l'ajuntament i se'ns concedeix sense cap problema. Per què en lloc de fer-li aquestes preguntes al bloc, no les fas directament a la reunió que tenim prevista?
    Aquesta iniciativa teva crec que no és comprensible i vull fer-la pública, igual que has fet tú, perquè crec que ha estat desencertat per part teua que l'hages fet públicament, tenint l'oportunitat de fer-la en persona en uns dies. Si quan el reuneixques no el sents respost, aleshores, té raó de ser la teua crítica, d'una altra manera, no ho crec ni necessari ni oportú.
    Pep Monserrat.

    ResponElimina
  2. Tal vegada no és el moment més oportu... Però, en realitat, hi ha un moment oportu per dir allò que un mateix sent o pensa? Pensava que aquest era el punt fort d'aquesta nova agrupació: saber escoltar en qualsevol moment i el que siga. A més, pense que en cap moment s'ha faltat al respecte a ningú; al contrari, sembla una crítica constructiva a tindre en compte.

    D'altra banda, moltes gràcies i enhorabona a l'ajuntament per la comunicación via whatsapp i Facebook! Però, personalment, no ho considere la millor forma de plasmar aquella transparencia que tant es va parlar en temps de campanya. On tenim la famosa bústia? Ja no demane la virtual... Però, i la física? On hem de preguntar els nostres dubtes, reclamacions...? Anem a l'ajuntament directament? Hi han molts dubtes entre la gent del poble.

    Tal vegada una assablea seria molt bona idea per aclarir tots aquests dubtes.

    Un/una veí/veïna.

    ResponElimina
  3. Desde la meva humil opinió com a veí de l'Orxa, em sembla molt interessant aquest debat, quan aquest govern va entrar al ajuntament va ser un goig veure que entraven aires nous, gent jove i més que qualificada per a portar endavant tot el que es proposava, no obstant, continuem amb la vella politica, la politica de despatx, d'oficina... Per què no se li veu el pèl al actual alcalde per el carrer?
    Ens han fet creure que es governa sentat a una butaca i discrepe moltissim.
    Soc més que conscient que deu ser complicat portar endavant un ajuntament amb el merder que hi ha al poble, però ens estem conformant amb el minim, estem acostumats a callar, a no opinar, a mirar desde lluny... Sería bonic veure un poble implicat, no sols amb les activitats d'oci... Implicat de veritat, a tots els nivells. Som 4 gats i tenim un poble amb un potencial extraordinari, però... Ens conformem... trist veritat? A mi magradaria molt veure politica al carrer, veure com la gent parla amb els politics, veure moviment, plataformes, assamblees, implicació i participació.

    Per finalitzar, donar les gràcies al blog per donar un espai per a que la gent s'exprese, bona falta feia, sembla que al facebook de l'ajuntament no arriben els meus comentaris

    Un veí.

    ResponElimina