En aquest bloc el que pretenem es que el Poble tinga coneiximent de tots aquells esdeveniments polìtics i socials que normalment estàn ofegats per tot el soroll mediatic que provoquen les grans inauguracions que es porten a terme a L'Orxa.


dimecres, 6 de maig del 2015

LOS GUARDIANES DE LA LEGALIDAD


Els que som un poc més majorets, recordem tot el rebombori que va portar aquesta imatge, i per als que no ho son, els faré un breu recordatori.

Molt de temps enrere, per a ser concrets, un poc més de tres legislatures, Lorxa era un pròsper i industriós poble, i de entre els diversos empresaris que hi havien, hi havia un que tenia molt bona relació amb l'alcalde que hi havia. Aquest empresari, davant la prosperitat del seu negoci, es va veure abocat a l'ampliació de les seues instal·lacions, i va construir la nau de la discòrdia.

També per aquells temps antics, cal recordar-los als més joves, que les diverses empreses existents estaven disperses per molts racons del poble (cadascú on podia, muntava el seu negoci), no existia polígon, però hi havia feina i prosperitat. No em sent capacitat per a jutjar la correcció o no de la forma d'actuar del Equip de Govern municipal d'aleshores, la qüestió, es que eixe Equip tolerava la dispersió industrial existent. Però vet aquí que, es va construir l'esmentada nau industrial, i eixe va ser el detonant de la decadència del poble de Lorxa, però més que la construcció, va ser l'aparició dels GUARDIANS DE LA LEGALITAT, perquè la construcció de la nau va despertar a aquesta colla. I el principal argument que es feia servir era que: “la construcció tallava un carrer”, ací entre nosaltres, un carrer que no existia, que tal vegada, en un futur podria hi haver-se planificat fer un carrer (o no). I si, probablement la construcció no estava dins de la legalitat, però quina de les empreses existents ho estava totalment?, jo us ho dic: CAP.

Gracies als GUARDIANS, als empresaris del poble els va entrar el lògic temor per la ubicació dels seus negocis. A presses i correres, es va intentar implementar una zona industrial que poguera donar cobertura a les empreses, possible solució que els GUARDIANS es van encarregar de dinamitar. I en això estàvem quan van aconseguir el seu preat desig: accedir al Govern Municipal, i com que una vegada dinamitada una cosa, està dinamitada per a tots, quan van accedir al la governació, es van trobar que no podien reprendre el assumpte polígon perquè el projecte l'havien torrat, a més a més, políticament era difícilment explicable reprendre un projecte iniciat per l'arxienemic alcalde anterior. Com eren més guapos i més sabuts, prometeren fer-ne un de nou. I a pesar de ser tan sabuts, no van ser capaços de donar-los solucions als empresaris locals. No sols, no donaven solucions, a més, anaven tocant-li el rogle a algun d'ells, i aquesta actitud pseudomafiosa va posar més neguitosos als empresaris, i davant d'aquesta situació d'incertitud, molts d'ells van prendre la decisió de emportar-se els negocis fora del poble.


I aquest es a grans trets la tasca portada endavant per els Guardians de la Legalitat (el del milió d'euros, els empresaris turístics, els grans professors, ...), i ara davant de la mostra de supèrbia que representa la següent imatge, que no dic que siga il·legal, que no ho sé (el temps dirà), però que com a mínim es certament indecent, i sobre tot, per fer-ho qui ho ha fet i amb els precedents explicats..... Ara el Guardians han emmudit, i la recua que els empara també.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada