En aquest bloc el que pretenem es que el Poble tinga coneiximent de tots aquells esdeveniments polìtics i socials que normalment estàn ofegats per tot el soroll mediatic que provoquen les grans inauguracions que es porten a terme a L'Orxa.


dissabte, 24 de maig del 2014

CONTE DE ESCOLA


M’agradaria que el que vaig a contar fos un conte, però es la realitat.

Veureu, a principis de novembre de l’any passat, a l’Escola es va presentar el nostre estimat Alcalde acompanyat de un senyor de traje (el personatge del ganxo ha de tindre bona presencia per a que el timo resulte més veridic); i si fem memoria, no es la primera vegada que el sr. Alcalde ens porta senyors de traje per a vendre als “bobos” de Lorxa  qualsevol idea desbaratada. I feta la introducció, anem al conte.

Al nostre Poble com a tot el país, a aquest curs escolar també van arribar les retallades en l’Educació, i a resultes de les retallades, van llevar un mestre. I la miqueta de revol que això va portar, es veu que va arribar a orelles del sofert Alcalde, i es veu que eixe patiment no el deixava dormir per les nits, i pensava:
Pobrets veins meus que els han llevat un mestre a l’Escola. Amb el que m’ha costat mantindre l’Escola oberta, sempre patint perquè no manque de res, discutint amb els alcaldes de la contornada per organitzar les Trobades, i tants i tants patiments; i ara aquestos de Valencia van i lleven un mestre”.

I com a gran valedor que es de l’Escola de Lorxa, va organitzar una reunió entre ell, els diferents estaments relacionats amb el col·legi i un home amb traje. I en eixa reunió els van dir:
“Si es porteu be, i no dieu res a ningú us portarem un mestre.
Be, si no es possible portar un mestre, farem que un dels itinerants estiga sempre ací, però no dieu res, que si s’enteren dels altres col·legis també ho voldran (en aquest punt cal recordar que als curs passat, l’Alcalde de Lorxa amb els seu immens poder, va aconseguir que portaren un mestre a Lorxa, i  per culpa que la  gent de Lorxa va parlar,  els de Beniarres s’assabentaren i per eixe motiu, finalment el mestre promès no va arribar a Lorxa)
I com que lo dels mestres es molt complicat, el que si que farem serà aportar material al col·legi (ordinadors, pissarres elctròniques, llibres, flors, violes,...), però no aneu dient-ho fora d’aci, que si s’enteren...”

I com que la reunió va ser en una escola, amb aquest parlament i promeses infantils se’n van anar.

Ara a les acaballes dels curs, i a pesar d’haver-nos portat be, i no haver dit res, l’encanteri sembla esfumar-se, perquè el mestre no ha arribat, però es que els materials, tampoc.

I jo em pregunte: Continuarà encara amb l’insomni?, o dit d’altra manera, pot dormir per les nits?.

1 comentari:

  1. NO LI LLEVA LA SON LA PRESUNTA IMPUTACIÒ PER EL DESFALCO DEL MILIÓ D'EUROS.
    LI HAURIA DE LLEVAR LA SON EL PROBLEMES DE L'ESCOLA? EIXÓ ES K-K DE LA VACA.
    QUE COLLONS TENS TU TAMBÉ.

    ResponElimina