En aquest bloc el que pretenem es que el Poble tinga coneiximent de tots aquells esdeveniments polìtics i socials que normalment estàn ofegats per tot el soroll mediatic que provoquen les grans inauguracions que es porten a terme a L'Orxa.


dijous, 26 de juliol del 2012

EL VETO DE LES TROBADES


L'Equip de Govern Municipal ha vetat la celebració de les Trobades del 2013 a L’Orxa. Independentment de tots els beneficis econòmics i socials que porta al Poble la celebració d’aquesta diada, de les il·lusions trencades als xiquets i no tant xiquets, a banda de posar al Poble com a centre de la nostra cultura a la contornada, ara que l’Ajuntament vol sol·licitar que L’Orxa siga un poble d’interès turístic,..., a partir d’ara segur que tindrà interès: el de veure un Poble sotmès. Cadascú està en tot el dret de tindre la seua opinió al respecte, però el que cal es posar en coneixement la successió de fets i desprès, que cadascú extraga les seues conclusions. 

1.- A principis d'octubre de 2011, s'envia un escrit a l'Ajuntament informant de la intenció de realitzar la Trobada i sol·licitant la seua col·laboració. NO es rep cap contestació. (Des de 2011 en vistes a 2013)

2.- Davant la falta de resposta, a finals d'octubre de 2011, se li torna a enviar un escrit al Primer Regidor de l'Ajuntament sol·licitant-li una reunió per tractar l'assumpte de les Trobades a L'Orxa el 2013. Al novembre es rep contestació de l'Ajuntament indicant que el municipi no pot realitzar aquest esdeveniment per manca de recursos econòmics.

3.- El mes de març el col·legi es torna a posar en contacte amb l'Ajuntament per fer-li saber que, conscients de la situació econòmica que es travessa, s'entén que l'Ajuntament no pugua col·laborar econòmicament. Per aquest motiu només es demana l'autorització per poder realitzar aquesta diada. La resposta es reitera en la situació econòmica i l'Ajuntament explica que no pot destinar cap tipus d'esforç a aquests actes.

4.- El mes d'abril de 2012, es convoca a una reunió a l'Escola a l'Ajuntament i totes les associacions i comerços del Poble que vulguen assistir per intentar crear entre els voluntaris el grup d'organització de les Trobades. No assisteix cap representant de l'Equip de Govern. Aquest mateix dia, la Direcció de l'Escola rep un escrit, convidant-los a que no continuen intentant organitzar les Trobades, basant-se que la situació econòmica no és la més idònia.

5.- A principis de maig de 2012, es torna a convocar a una reunió a l'Escola a l'Ajuntament i totes les associacions i comerços del Poble que vulguen assistir per intentar crear entre els voluntaris el grup d'organització de les Trobades. No assisteix cap representant de l'Equip de Govern. Aquest mateix dia, la Direcció de l'Escola rep un escrit, convidant-los a que no continuen intentant organitzar les Trobades ja que no disposen d'autorització per realitzar aquest acte.

6.- Davant la negativa de l'Equip de Govern Municipal, els promotors, recullen signatures entre els representants d'organitzacions i comerciants per sol·licitar una reunió amb Primer Regidor i aclarir els motius de la negativa.

7.- El nostre Primer Governant, accedeix a la reunió, però la posa a les 10:00 del matí. Es produeix la reunió a la qual acudeixen representants de les Ames de Casa, professors, un membre de la Coordinadora, una mare del Consell Escolar i la presidenta de l'AMPA; i el nostre Primer Representant Municipal, NO EXPLICA les raons de la SEUA negativa a la celebració de la Trobada, i l'única explicació és que, “està molest per què s'ha parlat malament d'ell en les reunions que s'han celebrat”. Per desbloquejar la reunió, se li demanen disculpes en reiterades ocasions, així com se li prega que no pot fer responsables de les opinions dels assistents al organitzadors de la reunió. S'acorda que es redactarà un esborrany de les activitats a realitzar el dia de la Trobada. I se li ofereix la participació com a organitzador en la Trobada.

8.- Els promotors redacten un esborrany de les activitats a realitzar i es remet a l'Ajuntament, alhora que se li convida a autoritzar la celebració.

9.- L'Ajuntament contesta per escrit el 21/06/2012 indicant que es remet al que han parlat en la reunió. Per tant, es conclou que no es disposa d'autorització per poder realitzar la Trobada.

Aquest es l’Equip de Govern que tenim a l’Ajuntament de L’Orxa, cadascú que extraga les seues conclusions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada